onsdag, maj 30, 2012

Sand it, Tear it, Emboss it, LOVE it - min nya kärlek: Core'dinations!


Idag "outar" jag mig som scrappare på riktigt - spännande! :) Jag är alldeles ny i DT-gänget hos Annelie & Mians Scrapbook & Pyssel, och idag bloggar jag hos dem för första gången. Som mitt allra första DT-uppdrag har jag gjort en LO. Fotot har min lilla dotter tagit.

Vilka underbara papper jag har jobbat med! Jag hade faktiskt först lite problem att bestämma mig för vilken sida jag skulle utgå ifrån, både fram- och baksida är ju så fina! Till slut valde jag i alla fall att ha den randiga bak, och "lurade" istället fram den lite här och där. Jag gillar lager-på-lager, och vek ner det övre hörnet och fäste det med en liten brad. På motsatt sida har jag stansat, rivit och fällt in stickers-bårder mellan papper och cardstock. Jag älskar verkligen Core'dinations cardstock! Så effektfullt när man embossar, slipar, river och sliter! :) 

Efter att jag stansat ut rosetten satte jag en tejp längs hela baksidan för att det skulle vara lättare att vika ihop den sen och för att vara garanterad att perforeringen skulle hålla. Dessutom har jag "misshandlat" den en aning för att få fram den lila kärnan, men med tejpen på plats så var det inga problem alls. Den höll ihop så fint så! :) Bakom rosetten har jag satt utstansade löv från Martha Stewart och några Metallic Leaf - de ska jag utforska mer senare. Man kan göra så häftiga grejer med dem!


Under filthjärtat finns en skir flourish från Cheery Lynn. Detaljerna är helt fantastiska! Tyllbandet i bakgrunden samlade jag ihop med några lösa knutar och puffade till en aning.

Siffrorna har jag klätt in med ett ljusgult papper som jag sedan har stämplat in med en textstämpel. När färgen hade torkat lade jag på två lager Clear Embossing Powder, och chalkade sedan in sidorna. Den här tekniken använder jag titt som tätt, och ibland har jag även på lite glitter innan embossingpulvret stelnat helt.

Material och verktyg som jag använt:
Core'dinations - Black Magic Collection
Cuttlebug Embossing Folder - Victoria
Sizzix/Tim Holtz die - Paper Rosettes
Sizzix/Tim Holtz die - Tattered Banners
Sizzix/Tim Holtz Alphabet die - Typeset
Martha Stewart punch - Frond Leaf
Martha Stewart borderpunch - Doily Lace
Dekoration - Siffror
Dekoration - Filthjärtan
Dekoration - Tyllband
Embossing Ink
Clear Embossing Powder
Prismor
Cheery Lynn - FlourishInga kommentarer:

Skicka en kommentar