onsdag, juni 27, 2012

Dalarna möter Inka Gold

Jag bloggar för Annelie & Mians Scrapbook & Pyssel idag.

Midsommar för mig är Dalarna, folkdräkt och blommande ängar, och det är det jag försökt fånga i min layout. Jag har letat som en galning efter ett passande kort - och insett att vi inte har ett enda midsommarkort?! Hur nu det ens är möjligt, när man som jag faktiskt bor i Dalarna! Men, men, min kompis har ett kort som jag älskar - och söt och snäll som hon är så fick jag låna det! :) Tjejen ser så stolt ut i sin dräkt, medans lillebror inte verkar bry sig alltför mycket att det är fotografering på gång! :)


Jag har lekt lite med en bårdstans från Fiskars. I de utstansade hålen har jag snörat ett smalt sidenband för att ta igen snörningen i flickans dräkt. Här syns konsollen från Tim Holtz die "Hangning Sign", utstansad i svart cardstock med struktur. Denna die använder jag ganska ofta just för att den är så lätt att variera, stående, liggande, hängande... Kanterna har fått sig en släng av Inka Gold Koppar.

Upptill vid rosetten har jag satt en charm från Tim Holtz Folige. Den är struken med grön Inka Gold som fått torka och sedan sandpapprats lite lätt för att få metallen att kika fram. Även hörnen har fått sig strykningar av Inka Gold. En bit ned i snörningen har jag klippt till en liten fana av ett blågult band.
De fina blommorna som kikar fram är utrivna ur ett ark med stickers. Under dessa satte jag ett litet brev som jag hade här hemma i spillhögen. I bakgrunden syns även sömmarna som jag sytt med maskin.

Även skylten är utstansad med "Hanging Sign". Här är det Inka Gold Koppar som jag smetat på. Texten "Dalom" (Dalarna) är utstansad med en alfabetsdie från Tim Holtz, "Typeset". Ett lager Glossy Accents från Ranger och sedan ett par skruvbrads för att få skylten på plats.

På höger sida finns fler stickersblommor, både skurna och rivna ur arket, tillsammans med en några pappersblommor i lager-på-lager.

I nedre hörnet finns en midsommarkrans som jag gjorde av utstansade löv. Stommen består av kvistarna från en annan Sizzix-die, Tim Holtz "Regal Crest". Löven är utstansade med ett set punchar från Nellie Snellen, ”Rose leavs jumbo”. Den ena punchen stansar, och den andra embossar. En del av löven är från vanligt grön papper, andra är av papper, metalltejp och gesso. Trots att det är rosenblad - i midsommarkransen får de gå som björklöv. ;) Till detta några blommor med Stickles Diamond från Ranger.

Inka Gold finns i 18 olika färger, och punchen från Nellie Snellen finns i många olika blad- och blommotiv.
Dessa kommer nu läggas högst upp på min önskelista - både punchar och fler färger av Inka Gold! ;)


Detta var min tolkning av midsommar, Dalarna och allt som hör därtill - bland annat Falu Koppargruva. Tack för titten och ha en fin dag!

PS: Gillar du också den härliga bilden? Gå in och rösta på den här! :)

Material och verktyg:
Enfärgad cardstock, gult och blått
Pappersblommor, gult, vitt och blått
Rött band
Tim Holtz Foliage
Tim Holtz die "Typeset"
Tim Holtz die "Hanging Sign"
Tim Holtz die "Regal Crest"
Stickers, blommor
Blågult band
Mönsterpapper
Inka Gold, koppar, blått, grönt och guld
Punch: Nellie Snellen "Rose Leaf jumbo"
Fiskars bårdstans
Metalltejp
Gesso
Brads, koppar
Skruvbrads, koppar

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig LO. Och vad snyggt du gjort med kantstansen och snörningen. :-)

  SvaraRadera
 2. Snyggt!!
  Gillar hur du använt rosen blad som björklöv, funkar ju superbra.
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 3. Å vilken underbar! Jag e ju åxå "dalainspirerad" så jag tyckte det var extra kul med folkdräkt å dalakänslan! :-)
  Å apropå midsommarkort - undrar hur många jag har när stången reses... Ha ha ha
  Kram

  SvaraRadera