lördag, september 21, 2013

Favorit nr 1 - Crackle Paint

Idag är det premiär för mig som medlem i DT-gänget för Helihak, och jag är Maria, men går i scrapvärlden under alias MrsDragon. Jag är 34 år, gift och har en dotter på 6 år. Till vardags är vi egenföretagare och på fritiden pysslar jag med allt från husrenovering och möbelsnickrande till lite olika småpyssel.

Som mitt första inlägg ska jag visa lite bilder på en grund till en canvas jag börjat med. Har jobbat med lite olika tekninker och medium, bland annat en av mina favoriter - Crackle Paint.Jag vet att en del tycker att det är svårt med just crackle paint, men oftast beror det på att man arbetar i för tunna lager. Har man på för tunt krackelerar inte färgen, och det är just det som är mitt mission denna gång; att visa skillnaden mellan lite och mycket färg, och resultatet på krackeleringen.Lite färg: små, små sprickor (eller inga sprickor alls), till skillnad mot....


...här. Tjockt ska det vara för att spricka ordentligt!Just nu har jag stora problem med Blogger, ingenting vill sig idag. Därför tar jag och beskriver lite snabbt hur jag mer gått tillväga.
Till att börja med limmade jag bitar av tidningspapper från en riktigt gammal tidning som vi hittade i en av väggarna när vi renoverade här hemma. Ovanpå det har jag haft på ett tunt, tunt lager med akrylfärg. För att få ett jämnt lager har jag strykit ut färgen med hjälp av ett gammalt kreditkort. Mest för att jag ville kunna se tidningspappret under.
Undan för undan har jag sedan arbetat med MaskerModellingpasteDistress InkPerfect Pearls Spray - min favoritfärg av dessa ärTurquoise, men det finns jättemånga fina!  Allt detta hittas också i butiken.

Till slut vill jag bara visa hur fint den skimrar när kvällssolen ligger på. :) På återseende! Kram, Maria

1 kommentar:

  1. Tack för din fina kommentar, kram och omtanken i min blogg, det värmer! Jag kan inte heller förstå att vi drabbas ännu en gång, känns så orättvist. Så fina barn som inte gjort någon något ont, men ändå aldrig fick chansen att lära sig gå med sina små fötter :( Ha det fint, sköt om dig! / Millancolin - Millan

    SvaraRadera