onsdag, september 19, 2012

Kalasdags med 3D!

Idag ska jag visa något som jag inte håller på med. Med detta inlägg har jag tredubblat (förstår ni? T-R-E-D-U-B-B-L-A-T) min korttillverkning hittills! Låter extremt mycket - jag vet! :)

Jag har nu under hela min scrapkarriär gjort tre kort. 3. Totalt. ;)Jag har gett mig in i festplanerarbranschen denna gång, och tänker visa två inbjudningskort och en matchande tändsticksask. Är det tårtkalas så måste man såklart ha en fin tändsticksask när man ska tända ljusen! *nickar* :)


Det första kortet har jag gjort av en vikt kortbas i vitt. 3D-arket som jag använt innehöll 2 olika motiv och här har vi alltså det första. Jag måste hålla med Josefine som tidigare konstaterade att arken var väldigt lätta att arbeta med. Hur smidigt som helst att jobba med!
Det monterade motivet har jag sedan fäst i kortramen på några punkter här och där. Ordet "fest" är skrivet med foamstickers från Papermania. Tyvärr glömde jag ta en närbild på dem. De är rosa, men jag har målat framsidan på dem med Inka Gold och lämnat sidorna rosa för att få mer 3D-effekt på dem. På insidan av ramen har jag satt vellum för att tona ner texten inuti kortet, men ändå låta den skina igenom lite grann. Den röda blomman är ihoprullad och nedstucken i en metalldekoration "Rullad silverblomma". Direktlänk till den finns i listan i slutet. Verkligen värd att kika närmare på! Här har jag målat den med Inka Gold, och likadant på kortet nedan.


Till det andra kortet har jag använt ett enkelkort tillsammans med "innerdelen" från det första kortet. Innerdelen är klädd i samma mönsterpapper och sedan monterad med 3D-kuddar så jag kunde sätta en tag bakom. Kortbasen har jag här dekorerat med bårdstickers. Även här har jag använt vellum för att softa ned och få en mjukare bakgrund.


Själva inbjudan står på en tag som man drar fram. Synd bara att det blev några riktiga kråkfötter. Ja, ja, vad är väl en bal på slottet? Nu sitter de där - med permanent penna och allt! :)
Barnen är i alla fall söta! Flickans hätta och skor har jag målat med lila Inka Gold för att färgerna skulle passa in.
Obs! Det är inte något kalas här på lördag. Nog för att jäntan fyllt år, men det till trots: inbjudan på kortet är fiktiv. ;)


Asken har klätts med mönsterpapper och stickers, och dekoren är stansad med "Hanging Sign" från Sizzix/Tim Holtz. Lite Glimmer Mist, lim och till sist fram med skalpellen för att ta bort det som stack ut för långt. Tänkte att det kanske kan vara dumt att ha något som hamnar mitt i lågan. ;) 
Nallen är egentligen ett av lagren från 3D-arket, men jag sparade den och satte den med 3D-kuddar här istället. Lådan med tändstickor har fått brads som handtag; "Puss" och "Kram".


Hmm... Det ligger en ofotad grej kvar här på bordet ser jag nu. Jag skulle ju visa ett litet tips jag har, men det hade inte torkat klart när jag fotade det övriga. Med andra ord, jag återkommer med tipset lite senare. Jag kan nämligen inte fota just nu. Varför inte det, undrar ni kanske nu. Det kan vi också ta en annan gång... ;)

Nu önskar jag er alla en riktigt fin höstdag!
Kram på er så länge!
//Maria

Material och verktyg:
Färdiga kortstommar
Tändsticksask
Mönsterpapper
3D-ark
Dekorationer, "barn"
Stickers
Alfabet från Papermania, rosa
Sizzix die "Hanging Sign", Tim Holtz
Glimmer Mist, "Denim Blue"
Brads, ord
Brads, bling
Halvpärlor
Blommor
Blad
Silvermix
Rullad silverblomma
Inka Gold - lila, grön,
Tag
Vellum
3D-kuddar
Lim

1 kommentar:

  1. JÄTTEjättefina kort! Du har just inlett en ny karriär, som kortmakare! Välkommen i gänget!

    SvaraRadera