onsdag, oktober 17, 2012

Mix av gesso, Inka Gold och Glimmer Mist

Idag bloggar jag för Annelie & Mians. Ett gammalt sommarminne, fast i höstfärger. Jag vet inte vad som hänt, jag som alltid haft svårt för orange börjar faktiskt tycka om det nu. Märker själv när jag sitter hemma och pysslar att jag allt oftare använder gult och orange, trots att jag i princip har alla andra färger alldeles framför mig.

Dagens LO var tyvärr verkligen inte lätt att fota så att färgerna gör sig rättvisa - orange blev rätt så blekt, och det gula syns knappt alls. . Tro mig, jag har försökt. Som jag nämnde tidigare är det inte alldeles lätt att fota här hemma. Vi har ett enda ställe som kan offra sig med lite dagsljus; köksbänken där katterna har sin mat. Så var gång som det är dags att fota någonting får man försöka passa in eftermiddagstimmarna, tömma bänken, rigga iordning - och klättrar upp. Vår stackars nyinflyttade granne måste ju undra vad jag håller på med ibland!! :DDen här gången har symaskinen fått vara med på ett hörn igen, och papprena syddes ihop lite lagom slarvigt. Jag varvade sedan gesso och Crackle Paint i olika lager. Till kanterna har jag även tagit fram Inka Gold. En snutt spets som jag hade här hemma fick "sätta livet till" - klippte helt enkelt sönder den och petade in den här och var under mönsterpappret.


Cirklarna är målade med gesso som jag sedan slipat en del för att få fram lite av det svarta igen. Den utstansade spetsen har jag doppat och dragit genom pölar av Glimmer Mist för att få dem flammiga. I bakgrunden syns resterna av tygspetsen, som fick torka fast i gesson.


Några chipboardvimplar som trätts på ett snöre och knytits fast.


En fjäder som sprayats in med Glimmer Mist. In real life glittrar den som "värsta primadonnan"! :DSom dekoration uppe i hörnet har jag använt Vilda stamps stämpel "V151 Lång Banderoll". Med tanke på att bilden är tagen vid havet, där det som bekant ofta blåser, satte jag den på tvären istället. :)Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och vänta på att maken ska komma hem, så jag kan berätta om mina små ändringar i renoveringsupplägget. Ett scraprum har jag redan fått in i planen, så det är lugnt - men vi behöver ju faktiskt en fotoateljé också! Wish me luck! ;)

På återseende!
Kram, Maria

Material och verktyg:
Cardstock
Mönsterpapper
Gesso, vit
Crackle Paint, Picket Fence
Scratcher, Tonic Studio/Tim Holtz
Sizzix/Tim Holtz die, Vintage Lace
Nellie Snellen punch, Rose Leaf
the Crafter's Workshop 12x12 Template, Fancy Frames
Tattered Angels Glimmer Mist, Candy Corn
Tattered Angels Glimmer Mist, Sunshine
Ranger/Tim Holtz Distress Ink
Ranger/Tim Holtz Clear Embossing Powder
Vilda stamps, V151 Lång Banderoll
Wellpappcirklar
Chipboardstickers, vimplar
Fjädrar
Halvpärlor
Blommor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar